Welke informatie hebben wij van je nodig?

Voor een afspraak is het voor ons handig de nodige informatie te hebben, zo kunnen we er voor zorgen dat we de spullen voor je klaar hebben liggen en je sneller kunnen helpen. Kom je er niet uit? Vraag ons gerust om hulp via WhatsApp of kom tijdens openingstijd langs in de werkplaats.

Inhoudsopgave:
Type fiets

Banden
kleur
type
maat
ventiel
anti-lek beschermingslevel

Remmen

Type fiets:

Dat we van te voren weten wat voor fiets we voor ons krijgen maakt het voor ons een stuk makkelijker en bespaard het bovendien tijd.

Stadsfiets (gesloten kettingkast, niet elektrisch):
Fiets met gesloten versnellingsnaaf in het achterwiel, waar (normaal) een kettingkast op zit en geen motor/accu aanwezig is.

Toerfiets/Hybride fiets:
Fiets met tandwielen (cassette) op het achterwiel met derailleur versnellingen, met of zonder kettingscherm en geen motor/accu aanwezig.

Bakfiets:
Fiets met bak voorop, dit kan met 2 of 3 wielen zijn. Dit kan zowel met als zonder elektrisch (motor, accu) zijn.

Elektrische fiets:
Of; Fiets met gesloten versnellingsnaaf in het achterwiel, waar (normaal) een kettingkast op.
of; Fiets met tandwielen (cassette) op het achterwiel met derailleur versnellingen, met of zonder kettingscherm.

Kinderfiets:
Tot kinderfietsen rekenen we fietsen met wielen tot en met 26 inch. Dit kan zijn met gesloten kettingkast, maar ook derailleur (open kettingkast).

Overige fietsen:
Racefietsen, mountainbikes, driewielers, ligfietsen etc. zijn voor ons overige fietsen. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Banden:

Wat is voor ons belangrijk om te weten als je een nieuwe band moet?
– kleur
– type
– maat
– ventiel
– anti-lek beschermingslevel*

Kleur:
Een fietsband bestaat meestal uit 1 of 2 zichtbare kleuren. Een loopvlak en een wang. Dit kan tegenwoordig bijna elke kleur van de regenboog zijn. Twijfel je? Stuur ons een foto via WhatsApp.

Type:
Stadsfiets/toerfiets, MTB (mountainbike) of Race.

Maat:
Op de zijkant van de band staat een nummer, dat we het ETRTO maat noemen. Deze maat bestaat uit twee gedeelten. Eerste gedeelte is de breedte van de band, bij de meeste stadsfietsen is dit 37. Een 28 inch wiel zoals bij een volwassen fiets heeft meestal de diameter maat van 622. Dus de maat die op deze band staat is: 37-622.

Ventiel:
We hebben 3 verschillende ventielen. De meest voorkomende is het hollandsventiel (DV). Dit komt voor in de meeste stadsfietsen. Het autoventiel (AV) komt vooral voor in mountainbikes of kleine wielen (8 tot 14 inch). Voor de meeste sportieve fietsen wordt het Frans ventiel (FV) gebruikt.

Anti-lek beschermingslevel:
De standaard band die we verkopen is voor stadsfietsen altijd met anti-lek beschermingslevel. Standaard is dit level 1. Deze heeft 0,8 tot 1,2 mm anti-lek. Deze level hebben we zowel in ons eigen merk Wolff als in het A-merk CST. Daarnaast hebben we level 5 standaard voor e-bikes. Ook is er voor de stadsfiets keus in een level 5 anti-lek beschermingslevel.

Remmen:

Remmen zijn er in vele verschillende soorten en maten tegenwoordig. Hieronder een lijst met foto’s van alle remmen.